Utorak, 18.05.2021.
h

V. d. direktora se zaključao u kancelariji: Drama u bolnici u Zvorniku, stigla i policija

Ljekari zvorničke bolnice onemogućeni su jutros da održe stručni kolegij jer se v. d. direktora Jovan Okuka zaključao u svoju kancelariju dok su ostali ljekari sa bivšim direktorom Miloradom Drljevićem ispred vrata.

- Ovo je nečuveno, onemogućeni smo da održimo stručni kolegij i veoma smo zabrinuti za daljnji rad bolnice. Htjeli smo da vidimo šta i kako dalje, ali smo u tome spriječeni - rekao je ljekar Zoran Komljenović koji još nije dobio nikakvo rješenje o svojoj smjeni sa funkcije zamjenika direktora Opće bolnice Zvornik, piše BNTV.

Za zamjenika bolnice postavljena je Ivana Prodanović. Jutros oko pola devet u krugu bolnice pojavila su se dva policajca, a danas bi trebalo da se održi primopredaja dužnosti direktora bolnice.

Zaposleni u zvorničkoj bolnici najavili su da će i danas u podne održati protestno okupljanje. Ljekari i drugi zaposleni u toj bolnici protive se smjeni direktora bolnice u Zvorniku, navodeći da iza toga stoje lični interesi zastupnika SNSD-a u PSBiH Lazara Prodanovića, koji gradi privatnu bolnicu vrijednu milion KM.

Prošle sedmice radnici bolnice u Zvorniku otjerali su vladinu komisiju koja je došla da sprovede odluku o razrješenju Milorada Drljevića dužnosti direktora i postavljenju Jovana Okuke na tu funkciju.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh