open-navfaktor-logo
search
Skupština KS
V. d. komesara KS Bašić postavio bivšeg komesara Halilovića za šefa svog kabineta
Ministar je odgovarajući na pitanja potvrdio da je aktuelni vršilac dužnosti komesara policije KS Milorad Bašić postavio bivšeg policijskog komesara Mevludina Halilovića na mjesto šefa svog kabineta
19.06.2019. u 11:33
get url
text

Na devetoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo trenutno se razmatra usvajanje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima Kantona Sarajevo po hitnom postupku.

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica kazao je kako je neophodno da se usvoji ovaj zakon po hitnom postupku jer ne postoje zakonske mogućnosti da on bude izabran.

Zastupnici su postavljali pitanja ministru te u svojim pitanjima izrazili sumnju u potrebu da se zakon usvaja po hitnom postupku, te da ove izmjene predstavljaju civilizacijski iskorak koji će značajno doprinijeti poboljšanju uvjeta rada i djelovanja uposlenika MUP-a.

Također, zastupnici su imali pitanja u vezi sastava radne grupe koja je radila na izradi ovog Prijedloga zakona.

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković je upitao ministra Katicu o postavljanju uposlenika MUP-a na određene pozicije.

Ministar je odgovarajući na pitanja potvrdio da je aktuelni vršilac dužnosti komesara policije KS Milorad Bašić postavio bivšeg policijskog komesara Mevludina Halilovića na mjesto šefa svog kabineta.

Potvrdio je Katica i da je Halilović ranije Vahida Ćosića imenovao na funkciju načelnika uniformisane policije. Pojašnjavajući kako je po zakonu da načelnik uniformisane policije u slučaju smjene policijskog komesara dolazi na njegovo mjesto. Podsjećamo, od ranije je poznato da je Halilović postavio Ćosića za načelnika uniformisane policije, a da je vladajuća većina u Kantonu Sarajevo prilikom postavljanja v. d. komesara izbjegla Zakon na koji se Katica poziva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.