open-navfaktor-logo
search
Kriza na Maksimiru
Vaha: Eksplozija u Dinamu, jedan čovjek je može smriti
Dinamu u post-korona eri ne ide baš najbolje.
14.07.2020. u 18:38
get url
text

Prvak Hrvatske se tokom pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa rastao s Nenadom Bjelicom, a kao njegovog nasljednika promovirao je Igora Jovićevića. On se na klupi zadržao svega sedam kola, a iz direktorske u trenersku fotelju sjeo je Zoran Mamić. Ni to nije donijelo potrebnu šok terapiju na Maksimir, jer je u nedjelju u velikom derbiju iz Zagreba puni plijen odnio Hajduk.

Mamić je samo privremeno rješenje na klupi Dinama.

Navodno je selektor Slovenije Matjaž Kek prva opcija Modrih. On je godinama sjajno radio u Rijeci. Ako pitate Vahu Halihodžića, Kek je pravo rješenje za Dinamo.

- U Dinamu se dogodila "eksplozija". To je bio odlazak Nenada Bjelice. Šteta što se to tako naprasno dogodilo, ali od Dinama smo navikli na takve stvari - kazao je Vahid Halilhodžić, bivši trener Zagrepčana za 24sata.hr i nastavio:

- U Evropi su napravljeni sjajni rezultati, ekipa je bila odlično posložena, a sad je opet u krizi. Zoran ostaje samo par utakmica i za Dinamo je ključno da dovede vrhunskog trenera, nekoga ko će opet posložiti tim. Ako to bude Matjaž Kek, to je sigurno pravi izbor. Ovu "eksploziju" u Maksimiru može smiriti samo autoritet poput Keka - jasan je Vaha.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.