open-navfaktor-logo
search
Protivnik Superlige
Vaha Halilhodžić ljut i šokiran: Sankcije? Sve ih treba izbaciti iz Evrope
Vahid Halilhodžić, proslavljeni bh. trener, koji sjedi na klupi Maroka, jasno i glasno se usprotivio formiranju Superlige.
21.04.2021. u 09:08
get url
text

VEZANI TEKST - Španski i italijanski klubovi ostaju u Superligi, najavili tužbu protiv Engleza koji su se povukli

Naš strateg smatra da FIFA i UEFA ovo moraju zaustaviti, a čini se da Vahin, kao i glas razuma ostatka fudbalskog svijeta dolazi do izražaja, jer je šest engleksih klubova već istupilo iz takmičenja.

- Ne, nikako ne mogu podržati ovakvu odluku. Ovo za mene nije normalno. Vjerujem da će svi ljudi doći pameti, pa zaustaviti pokušaj stvaranja ovakvog oblika Superlige - kazao je Halilhodžić za 24sata, dodavši:

- Iskreno, šokiran sam i ne mogu vjerovati da se nešto ovakvo događa. Stvaranje Superlige se pod hitno treba zaustaviti. I niko me ne može uvjeriti da je ovo dobra stvar za fudbal. Naprotiv, ovo je ciničan, sebičan i egoističan pokušaj uništavanja istinske biti fudbala.

Bogati vlasnici klubova žele udaljiti ovu igru od brojnih navijača. I tu se mora hitno reagovati. Vjerujem da FIFA i UEFA ovo neće dopustiti.

Jeste li vi vidjeli da je neko ozbiljan podržao ovo takmičenje? Ma svi skupa uz pomoć navijača širom svijeta ne smijemo dopustiti da novac prevlada fudbalom. Niko ne smije dopustiti da se ovo dogodi. Sankcije? Ma da, neka se svi klubovi izbace iz evropskih takmičenja, nemam baš ništa protiv toga.

Fudbal je prekrasna igra koja mora dozvoljavati priliku "malima" da uspije ponekad iznenaditi "velike". Tu su emocije, to je bit cijele priče. Da, šokiran sam idejom o stvaranju nekakvog zatvorenog tipa takmičenja u kojem će učestvovati samo velike ekipe. Meni to nema nikakvog smisla - smatra Vaha.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.