open-navfaktor-logo
search
Poznati bh. stručnjak
Vaha Halilhodžić "raportirao" o stanju u Francuskoj, otkrio kako provodi vrijeme u karantinu
Bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić se prije tri dana iz Maroka vratio u Francusku.
21.03.2020. u 18:50
get url
text

Francuska je trenutno sedma po broju slučajeva korona virusa, a do danas je na COVID-19 pozitivno testirano 12.612 osoba.

Rođeni Jablaničanin, koji trenutno obnaša ulogu selektora fudbalske reprezentacije Maroka, kaže kako je uhvatio jedan od posljednji letova za Pariz.

- Prije tri dana sam iz Maroka došao u Francusku. Uhvatio sam neke posljednje letove - rekao je legendarni Vaha za 24sata.hr.

Zbog godina (67) legenda mostarskog Veleža spada u rizičnu grupu kad je koronavirus u pitanju. Francuska je posljednjih dana uvela posebne mjere, a zasad ih se manje-više svi pridržavaju.

- Francuzi su ozbiljno shvatili ovu situaciju. Nevjerojatno je ovo što se dogodilo u Italiji, to je im bila opomena - kaže Vaha i nastavlja:

- Napolje možete izaći samo uz posebnu dozvolu. Baš sve se kontroliše. Ako želite napolje, onda tražite formular, koji morate ispuniti. To vam dođe na mail. Morate napisati koliko se vremena planirate zadržati vani. Ako vam to odbore, papir morate nositi sa sobom ako vas policija zaustavi. Odmah im ga morate pokazati. U Parizu živim prekoputa trgovine, dobro smo se opskrbili tako da ovih dana ne izlazim. Ne hvata me nostalgija, barem ne još. Ne gledam snimke starih utakmica kad sam bio igrač, igram se unukom. Bit će vremena za koju godinu da gledam te utakmice.

Halilhožić kaže kako je odgoda Evropskog prvenstva bila jedina logična odluka.

- Pa ko onda da preuzme odgovornost da se Evropsko prvenstvo igra u ovakvoj situaciji? Očekivao sam već mjesec dana takvu odluku, to je jedino ispravno - kaže Halilhodžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.