open-navfaktor-logo
search
Puno čudnih stvari
Vaha Halilhodžić sa odmora u Dubrovniku ima poruku za Marokance: Reprezentacija je nešto sveto
Vahid Halilhodžić, bivši trener Dinama, selektor reprezentacije Maroka, odveo je ovu zemlju na Svjetsko prvenstvo, ali još nije sigurno da će sjediti na klupi nacionalnog tima tokom Mundijala.
22.04.2022. u 08:10
get url
text

Tamošnja javnost mu je zamjerila što je iz reprezentacije protjerao najveće zvijezde Hakima Ziyecha (Chelsea), Noussaira Mazraouija (Ajax), Adela Taarabta (Benfica), Aminea Harita (Marseille) i Abderrazaka Hamdallaha (Ittihad).

VEZANI TEKST - Vahi Halilhodžiću spreman otkaz, čeka se samo da dođe u Maroko?

Mediji u Maroku pišu da postoje dvije opcije kada je u pitanju ostanak na klupi - da zvijezde vrati u tim ili otkaz. Za to vrijeme Vaha odmara u Dubrovniku, odakle je u razgovoru za Dnevnik Nove TV poslao poruku svojim poslodavcima.

- Vidjet ćemo, može se dogoditi još puno čudnih stvari. Već sam dvije reprezentacije odveo na Svjetsko prvenstvo pa ih nisam vodio.

Ako neko misli drugačije, to je njihova stvar. Nije mi prvi put da se rastajemo... - kazao je Halilhodžić, ponovivši još jednom svoj stav o otpisanim zvijezdama:

VEZANI TEKST - Procurili detalji sukoba Ziyecha i Halilhodžića, zbog kojeg bi Vaha mogao dobiti otkaz

- Onaj igrač koji odbija trenirati, koji odbija igrati, simulira povrede... To je za mene završena priča.

Za mene je reprezentacija nešto sveto, to ne pripada igračima već čitavom tom narodu i kad se neko tako ponaša, onda je to gotova priča.

To je moja priča - poručio je Jablaničanin koji je poznat po svojim principijelnim ili bolje rečeno tvrdoglavim stavovima.

U razgovoru za Novu TV govorio je i o Dinamu, kojeg smatra glavnim kandidatom za naslov u Hrvatskoj, sukobu sa Zdravkom Mamićem, a pohvalio je i Hajduk.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.