open-navfaktor-logo
search
Bh. stručnjak
Vahid Halilhodžić najavio "japanizaciju" Nantesa
Iako je posao na klupi Nantesa, čije je boje branio kao igrač, startao sa porazom od Bordeauxa, rođeni Jablaničanin je brzo totalno preokrenuo stvari
22.11.2018. u 19:35
get url
text

Nakon što je preuzeo Nantes koji je bio u rasulu zbog lošeg vođenja Miguela Cardosa, bh. stručnjak Vahid Halilhodžić brzo je razbudio uspavane Kanarince.

Iako je posao na klupi Nantesa, čije je boje branio kao igrač, startao sa porazom od Bordeauxa, rođeni Jablaničanin je brzo totalno preokrenuo stvari. Nakon od Bordeauxa padali su Toulouse (4:0), Amiens (2:1) i Guingamp (5:0) te su remizirali su Rennesom (1:1), a u Liga kupu Vahini izabranici izbacili su Montpellier.

- Bila je potrebna hitna analiza situacije, kao i brzo upoznavanje s igračima. Prvi trening održao sam i prije negoli sam potpisao ugovor. Sjećam se kako su me igrači gledali dok sam pred njima držao govor. Vidio sam znatiželju, ali i brigu zbog svega što su čuli o meni - rekao je Vaha Francuzima.

Posljednje tri godine Halilhodžić je radio u Japanu kao selektor, a tamošnji ga je savez otpustio netom prije početka SP-a u Rusiji. Vahu je to strašno pogodilo te je tužio Savez. Ipak, divi se japanskoj kulturi koju želi implementirati u Nantes.

- Želim japanizirati klub! Unijeti dašak japanske kulture koja podrazumijeva rad, poštovanje, pravodobnost, volju... Kako možete kasniti na trening, a primate visoku plaću!? - rekao je popularni Vaha koji ne želi da klub, fudbaleri i navijači padnu u euforiju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.