open-navfaktor-logo
search
Igraju odlično
Vahu Halilhodžića će u Maroku slaviti zbog ovih poteza
Fudbalska reprezentacija Maroka prvi je tim grupe E kvalifikacija za Afrički Kup nacija.
18.11.2020. u 13:35
get url
text

Selekcija koju s klupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić u četiri dosadašnja susreta upisala je tri pobjede i jedan remi, uz gol-razliku 9:1.

Osim toga što je sve bliže plasmanu na kontinetalni šampionata, rođeni Jablaničanin radi odlične stvari za marokanski fudbal.

Naime, u proteklim danima zvanične debije u dresu reprezentacije Maroka upisala su četverica fudbalera koji su rođeni u evropskim zemljama, a koji su u omladinskim selekcijama nastupali za druge zemlje.

Zvanični debitantski nastup u susretima protiv Centralnoafričke Republike upisao je 24-godišnji stoper St. Truidena Samy Mmaee, koji je u prošlosti igrao za U-19 i U-21 reprezentacije Belgije.

Za rodnu zemlju svojih roditelja debitovali su i Aymen Barkok (22) i Nassim Boujellab (21), fudbaleri Eintrachta i Schalkea, koji su rođeni u Njemačkoj, dok je 20-godišnji igrač holandskog AZ Alkmaara Zakaria Aboukhlal odlučio krenuti stopama prve zvijezde marokanske reprezentacije Hakima Ziyecha.

Desno krilo AZ-a odlučio se poslije nastupa u omladinskim kategorijama Nizozemske zaigrati za Maroko pod vođstvom Vahida Halilhodžića, a već u debiju je postigao i prvjenac.

Legendarni bh. stručnjak tako je selekciji zemlje koju predvodi s ovim "krađama" osigurao lijepu budućnost, ali i mladim fudbalerima pomogao da se dodatno etabliraju kroz igre u nacionalnom timu, pogotovo jer je konkurencija u timovima Belgije, Njemačke i Nizozemske izuzetno jaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.