Važi od 1. januara: Računi za grijanje sniženi 2,3 posto

objavljeno: 10.01.2018. u 09:55

Od 1. januara cijene grijanja u Sarajevu jeftinije su za 2,3 posto.

Vlada Kantona Sarajevo donijela je Odluku o visini tarifnih stavova KJKP Toplane - Sarajevo kojom su utvrđene nove cijene centralnog grijanja za sve kategorije korisnika, snižene za 2,3 posto u odnosu na dosadašnje.

- Ovom odlukom Vlada Kantona Sarajevo je izvršila usklađivanje cijene centralnog grijanja sa trenutno važećom cijenom prirodnog gasa za naredni period – izavio je za Faktor Ženja Ljubuškić, glasnogovornik Toplana.

Za stambeni prostor površine 60 metara kvadratnih novoutvrđena cijena centralnog grijanja sa primjenom od 1. januara 2018. godine za pet mjeseci van sezone grijanja (maj, juni, juli, august, septembar) sa PDV-om iznosi 36,7 maraka.

Novoutvrđena cijena centralnog grijanja sa primjenom od 1. januara  za sedam mjeseci u sezoni grijanja (oktobar, novembar, decembar, januar, februar, mart, april) sa PDV-om iznosi 127,9 KM.

Za stambeni prostor površine 100 kvadratnih metara novoutvrđena cijena centralnog grijanja sa primjenom od 1. januara za pet mjeseci izvan sezone grijanja (maj, juni, juli, august, septembar) sa PDV-om iznosi 61,2 KM.

Novoutvrđena cijena centralnog grijanja sa primjenom od 1. januara za sedam mjeseci u sezoni grijanja (oktobar, novembar, decembar, januar, februar, mart, april) sa PDV-om iznosi 213,2 KM, pojasnio je Ljubuškić.

Sniženi računi za nekoliko maraka, u zavisnosti od veličine stana, na adrese potrošača stižu u februaru.