open-navfaktor-logo
search
Burna noć
Vandalizirana muslimanska imovina na zapadu Šri Lanke, policija uspostavila red
Tokom protekle noći u Negombu je bio proglašen i policijski sat, a riječ je o gradu u kojem se nalazi jedna od tri katoličke crkve koje su prošlog mjeseca bile poprište terorističkih napada
06.05.2019. u 13:44
get url
text
get url
text

Policija na Šri Lanki uhapsila je dvije osobe nakon sinoćnjeg vandalskog napada na muslimanske trgovine i automobile u gradu Negombo, javlja Anadolu Agency (AA).

Policijski zvaničnici su saopćili da je grupa napadača, uglavnom pripadnika katoličke zajednice, kamenovala nekoliko poslovnih prostora i automobila u vlasništvu muslimana, a da je policija uhapsila dvojicu izgrednika.

Tokom protekle noći u Negombu je bio proglašen i policijski sat, a riječ je o gradu u kojem se nalazi jedna od tri katoličke crkve koje su prošlog mjeseca bile poprište terorističkih napada u kojima je ubijeno više od 250 osoba.

Policijski glasnogovornik Ruwen Gunasekara jutros je saopćio da je policija uspostavila red na ulicama Negumba.

Lokalni mediji javljaju da je u vandaliziranju muslimanske imovine učestvovalo više od 400 napadača, a da je više osoba povrijeđeno tokom incidenta.

Jutros su u posjetu Negumbu doputovali kardinal Malcolm Ranjith i čelnici muslimanske zajednice kako bi pozvali lokalno stanovništvo na mir i suživot.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.