Rukomet

Vanja Smiljanić novo pojačanje RK Vogošća

Objavljeno: 08.07.2019. u 14:14

Klub ima velike ambicije, pravi se dobra priča, kazao je Smiljanić

Vanja Smiljanić

Rukometni klub Vogošća PH još uvijek radi na sklapanju ekipe za novu sezonu Premijer lige BiH. Novo pojačanje je Vanja Smiljanić. 

Smiljanić je karijeru počeo sa 15 godina u Apatinu. Poziciju koju igra je desni bek i desno krilo. U Novi Sad odlazi 2014. godine gdje postaje član RK Vojvodina i tu provodi tri godine. Bio je juniorski i kadetski reprezentativac Srbije. Igrao je još za Kać, Crvenku u Srbiji, a u Bosni za Kakanj i Derventu. S Vojvodinom je igrao Seha ligu, ligu prvaka i EHF Cup.

- Vogošća će biti još jedna nova sredina za mene. Klub ima velike ambicije, pravi se dobra priča. Zna se tačno šta se hoće i što je najbolje igra se Evropa. Neće mi biti teško uklopiti se u sve to. Svojim budućim saigračima, želim da nas zaobiđu povrede i da zajedno ostvarimo zacrtano - rekao je Smiljanić.

-  I ove sezone RK Vogošća PH želi iskorak više. Za Vanju možemo reći da je odličan momak, želi da radi i napreduje što je i dokazao proteklih godina. Mlad je i veoma perspektivan i nismo se nimalo dvoumili oko njegovog dolaska. Vrlo brzo smo dogovorili saradnju, i želimo da se osjeća kao kod svoje kuće - poručili su iz RK Vogošća PH.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije