VAR napravio cirkus u Bundesligi: Igrači se vraćali iz svlačionice da izvedu penal

objavljeno: 16.04.2018. u 22:42

Na poslednjoj utakmici 30. kola njemačke Bundeslige između Mainza i Freiburga sudija Guido Winkmann vratio je igrače dva tima iz svlačionice nakon što je videotehnologija utvrdila da je propustio da svira penal za domaće.  

U posljednjem minutu prvog poluvremena Mainz je imao dobru šansu, ali je prilikom udarca ka golu jedan od igrača Freiburga odigrao rukom i pomogao svom golmanu da sačuva mrežu.

Arbitri na terenu nisu vidjeli taj detalj i nekoliko sekundi kasnije Winkmann je označio kraj prvog dijela i poslao igrače u svlačionicu.

Minut ili dva kasnije glavni arbitar se vratio na teren i pokazao da je videotehnologijom utvrđeno da domaći trebaju izvesti penal.

Igrači su se u čudu vraćali iz svlačionica i pitali se šta se dešava. Nekoliko minuta trajala je konfuzija dok se svi akteri utakmice nisu pojavili na terenu i dok se nisu stvorili uvjeti da De Blasis izvede najstrožiju kaznu.

Kao u rukometu, sudija Winkmann je pokazao De Blasisu da neće biti šanse za popravni ukoliko se lopta odbije od stative ili golman Freiburga odbrani njegov udarac, prenose Sportske.net.

De Blasis je bio precizan, a odmah zatim sudija je pokazao na centar i ujedno označio kraj prvog poluvremena.