open-navfaktor-logo
search
(Ne)prijateljska utakmica
Varnice između fudbalera Porta i Rome, kome je Džeko poručio "idi plači"?
Prijateljski susret između Porta i Rome, koje je završen bez pobjednika (1:1), na terenu baš i nije izgledao kao prijateljski. Sve je više ličilo na utakmicu koja je odlučivala o plasmanu u samu završnicu Lige prvaka.
29.07.2021. u 07:25
get url
text

Bilo je dosta varnica između fudbalera dva tima, a atmosfera je do usijanja stigla u 64. minuti kada je poslije jednog duela lakat iskusnog portugalskog defanzivca Pepea završio na licu Henrikha Mkhitaryana.

Nakan ovog nesportskog poteza rođenog Brazilca, koji se proslavio igrajući za Portugal i Real Madrid, uslijedilo je koškanje igrača dva tima, a na travnjak su utrčali i rezervni fudbaleri, kao i pojedini članovi stručnog štaba oba kluba.

Bilo je tu i scena u kojima su igrači ulazili u verbalne rasprave.

Ni kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko nije ostao imun na sve što se dešavalo na travnjaku tokom naguravanja na terenu fudbalera Porta i Rome.

Trenutak kada Džeko poručuje reprezentativcu Portugala da ide plakati

- Bravo, rezultat je 1:0, idi plači - poručio je Džeko iskusnom 40-godišnjem stoperu Porta, piše portal Laroma24.it, a Dijamantova reakcija može se vidjeti i na ovom linku.

Roma je povela u 56. minuti golom Mancinija, da bi pogofak Vitinhe iz 89. minute susreta spasio Porto od poraza.

Da Jose Mourinho vjeruje Džeki dokazuje i to da je iskusni bh. napadač odigrao cijeli meč.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.