open-navfaktor-logo
search
Turnir Otoci
Vaterpolisti Invictuma osvojili četiri titule u Ligi Kantona Sarajevo
Proteklog vikenda na Olimpijskom bazenu Otoka, odigrane su utakmice 5. i 6. kola Vaterpolo lige Kantona Sarajevo, čime je stavljena tačka na ovogodišnju sezonu. Dominaciju su potvrdili vateprolisti Invictuma, koji su osvojili titule u sve četiri karegoriije - seniora, juniora, mlađih juniora i kadeta.     
05.06.2023. u 13:52
get url
text

U subotu su odigrane dvije utakmice, a prva na progamu, bila je između kadeta Torpeda i Mladosti. Veoma zanimljiv susret, u kojem su prve dvije četvrtine pripale Torpedu, dok su u druge dvije bili bolji igrači Mladosti. Ipak, nešto bolju igru pružio je Torpedo, koji je u ovoj utakmici imao i veći izbor igrača, a konačan rezultat je glasio 11:8 (3:0, 5:1, 2:3, 1:4).  Sa po četiri pogotka, bolji od ostalih bili su Palandžić (Torpedo) i Hurko (Mladost).

Drugi susret je odigran između seniora Invictuma i Torpeda. Izjednačena utakmica, u kojoj su bolju uigranost pokazali igrača Invictuma, koji su tokom cijelog susreta diktirali igru i povećavali rezultatsku prednost. Konačan rezultat bio je 17:10 (4:3, 5:4, 3:1, 5:2), a igrač utakmice bio je Bakir Hadžić (Invictum) šest postignutih golova.

Posljednji susret, odigran je u nedjelju, između juniora Mladosti i Invictuma. Podmlađeni sastav Mladosti uspio je da pruži otpor samo u prvoj četvrtitini, a onda Invictum preuzima totalnu dominaciju. Do kraja utakmice, četiri igrača Mladosti izgubilo je pravo igre, što je Invictumu pomoglo u povećanju prednosti na konačnih 30:5 (5:3, 9:1, 8:1, 8:0).

Sa po pet pogodaka u redovima pobjednika istakli su se Kočan, Bjelica i Avdibegović, saopćeno je iz Olimpijskog bazena Otoka. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.