open-navfaktor-logo
search
Svjetska liga
Vaterpolisti Srbije pobjedom nad Hrvatskom izborili plasman na Olimpijske igre
Pobjednički pogodak zabio je kapetan Srbije Filip Filipović 17 sekundi prije kraja susreta s peterca
23.06.2019. u 19:22
get url
text

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u finalu Svjetske lige, u Beogradu je bila bolja Srbija 12:11 (1:3, 5:2, 1:3, 5:3) koja je tako izborila plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Pobjednički pogodak zabio je kapetan Srbije Filip Filipović 17 sekundi prije kraja susreta s peterca. Barakude su pokušale izjednačiti, no u posljednjem napadu, vratar Marko Bijač, koji je otišao u napad i dobio priliku za šut, nije bio precizan.

U vaterpolskom klasiku koji je donio puno preokreta i uzbuđenja, utakmica je odlučena u uzbudljivoj završnici, a treba napomenuti da je posljednja četvrtina odigrana po vrlo jakoj kiši.

Hrvati su odlično krenuli i nakon 9 minuta vodili su 4-1. No, u drugoj četvrtini Srbija je zabila pet golova u nizu i prelazi u vodstvo. Hrvatski vaterpolisti brzo su se oporavili od šoka i u trećoj četvrtini ponovno su u prednosti.

Minimalno vodstvo Hrvati su držali i većim dijelom zadnje dionice, ali u završnici briljirao je srpski vaterpolist Filipović, koji je zabio tri pogotka, uključujući i peterac 17 sekundi prije kraja za pobjedu 12-11.

Pokušala je Hrvatska u posljednjih 17 sekundi doći do izjednačenja, i vratar Marko Bijač je krenuo u napad i upravo je on dobio priliku za zadnji šut, ali je bio neprecizan.

Ante Vukičević zabio je pet golova, dva je dodao Loren Fatović u našim redovima. Kod Srbije najbolji je bio Filipović sa četiri gola. Najbolje ga je pratio Dušan Mandić s tri. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.