open-navfaktor-logo
search
Dramatično
Vatrogasac koji je izvukao ženu iz Jale: Noge su joj bile u vodi, bila je skoro bez svijesti...
Kako je došlo do toga da žena padne u korito rijeke ne znamo, ali je velika sreća da smo mogli reagirati zahvaljujući pravovremenoj dojavi djevojaka koje su nas obavijestile, kazao je vatrogasac Jurić
24.10.2018. u 11:03
get url
text

Tuzlanske vatrogasce, sinoć u 22.15 sati, dvije djevojke su obavijestile da se u koritu rijeke Jale, nedaleko od Plavog mosta, nalazi žena. Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla, čije se sjedište nalazi prekoputa Jale, došli su na mjesto događaja i uvjerili se da je situacija kritična.

Pozvali su policiju i Hitnu pomoć, a potom krenuli u akciju.

- Vidjeli smo da su ženi noge u vodi, a leđima je bila nageta na korito rijeke. Bila je vrlo malo pri svijesti. Mi smo je izvadili iz korita uz pomoć naših korpastih nosila i prebacili preko ograde - kaže vatrogasac Zvjezdan Jurić, koji je učestvovao u akciji spašavanja.

Sve se događalo u blizini Plavog mosta, deset metara dalje u pravcu centra grada. Na tom dijelu korito rijeke Jale je veoma duboko, a strane su strme i gotovo je nemoguće da neko u teškom stanju sam izađe.

- Po dolasku Hitne pomoći doktorica je rekla da je stanje jako ozbiljno. Kako je došlo do toga da žena padne u korito rijeke ne znamo, ali je velika sreća da smo mogli reagirati zahvaljujući pravovremenoj dojavi djevojaka koje su nas obavijestile - kaže Jurić.

Žena je smještana na UKC Tuzla, poznato je da ima 33 godine, a njen identitet će biti utvrđen naknadno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.