open-navfaktor-logo
search
Data saglasnost
Vatrogasci iz Sarajeva upućeni u Konjic kao ispomoć u gašenju požara
Iz Sarajeva su danas upućeni vatrogasci, vatrogasna vozila i oprema kao ispomoć u gašenju požara na području općine Konjic.
23.08.2021. u 14:38
get url
text

Odluku je o tome donijela Vlada Kantona Sarajevo na današnjoj hitnoj sjednici na kojoj je data saglasnost Kantonalnoj upravi civilne zaštite KS za angažman 15 vatrogasaca i tri vatrogasna vozila sa pratećom opremom, radi pružanja pomoći u gašenju požara na području ove općine, preciznije na požarištu u rejonu Zvekuše, navodi se u saopštenju iz KS.

Dodaje se da je Federalna uprava civilne zaštite proslijedila Vladi KS i Kantonalnoj upravi civilne zaštite molbu Općine Konjic u kojoj traže pomoć, jer nisu u mogućnosti svojim raspoloživim snagama i sredstvima staviti pod kontrolu šumski požar na širem području Zvekuše.

Ranije danas je, u skladu sa Zahtjevom za angažovanje pripadnika Federalne specijalizirane jedinice civilne zaštite za gašenje požara otvorenog prostora, dostavljenog u Operativni centar Federalne uprave civilne zaštite od Općine Konjic tim od 12 priapadnika ove Jedinice, uposlenika FUCZ, sa opremom i materijalno-tehničkim sredstvima uputio prema području planine Zvekuše, lokalitet Galata, gdje učestvuju u akciji gašenja šumskog požara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.