open-navfaktor-logo
search
Preporuke dizajnera
Važno je jeste li u restoranu, u kući prijatelja, na planini: Šta odjenuti u najluđoj noći
Prema riječima Aide Korman, vodeći se tradicijom, izgled u najluđoj noći treba biti sjajan i bogat, što je dobar znak za prosperitetnu godinu koja dolazi
11.12.2019. u 22:32
get url
text
get url
text

Najluđa noć sa sobom uvijek nosi i dilemu - šta obući. Takav problem muškarci lako rješavaju, ali za dame stvar je malo komplikovanija.

Modni dizajneri ističu kako je u ovoj noći dozvoljeno apsolutno sve. Školjice, blještavilo, kratke haljinice, jaka šminka, vrtoglave štikle..., ali ipak pripazite da kompletan styling bude sa dozom ukusa.

Aida Korman

Prema riječima Aide Korman, vodeći se tradicijom, izgled u najluđoj noći treba biti sjajan i bogat, što je dobar znak za prosperitetnu godinu koja dolazi.

Naša kreatorica u nastavku daje nekoliko preporuka - kako stvoriti odličan outfit za ženu, ali i muškarca.

{$galerijaFotografija}

- Prateći najnovije modne trendove ključno je izabrati prave komade koje ćete odjenuti u novogodišnjoj noći. Međutim, postoje standardi koje je potrebno ispoštovati i koji su dio lifestylea ove prilike – kaže Korman.

Šta odjenuti za tradicionalnu proslavu 

Izbor mjesta za proslavu ključan je za određivanje - šta obući u novogodišnjoj noći. Ako se radi o restoranu ili privatnoj zabavi u vili, prava riječ je - elegancija.

- Žene mogu odjenuti duge elegantne haljine, dekoltirane sprijeda ili na leđima. Alternativno, ovisno o dobi, možete se odlučiti za kratke haljine ukrašene šljokicama i štrasom. Visoka potpetica je nužna, bilo da je riječ o dekolte cipelama ili sandalama ukrašenim draguljima. Da biste bili sigurni da vam nije hladno izvan prostorije, idealno je ponijeti sa sobom dugi kaput ili jaknu od eko krzna.

Što se tiče boja, crna je samo jedna od mnogih opcija. U stvarnosti, elegantne haljine dolaze i u profinjenim nijansama crvene, zelene, ljubičaste ili plave boje. Važno je uravnotežiti sve s mudrošću zahvaljujući srebrenim ili zlatnim dodacima. Završni pečat je šminkanje: crveni ruž je obavezan, možete se odlučiti za smokey eyes obogaćen sjajem i mokrim sjenama – navodi Korman.

Idealan izbor muškarca, koji učestvuje u elegantnoj i svečanoj novogodišnjoj zabavi, nesumnjivo je tuxedo crni, ali i plavi.

{$galerijaFotografija}

U kući kod prijatelja

Ako je zabava neformalnija, pa se održava u kući prijatelja, odjeća i za muškarca i za ženu može biti ležernija, održavajući standardnu sofisticiranost.

- Savjet za žene je da izbjegavaju duge haljine, osim ako nisu od toplijeg pamuka ili pletiva. Odlično ćete izgledati i u dugoj suknji s topom i toplim pokrivalom na ramenima, u kombinaciji sa blistavim dodatkom u kosi. Najprikladniji izgled muškarca koji je pozvan na zabavu u kuću prijatelja, su ležerne hlače (zaboravite na traperice i košulje), koje ćete kombinirati sa džemperom okruglog ili V-izreza – savjetuje Korman.

Crveno za sreću u Novoj godini

Svi već znamo da nešto crveno u najluđoj noći donosi sreću u Novoj godini. No, prošlo je vrijeme nošenja podvezica ispod haljine, u stilu Moulin Rouge, ali i to da muškarci odjenu crvene gaćice sa printom irvasa i Djeda Mraza, koje su dobili na poklon ispod jelke.

- Zato je za ženu odličan izbor vatreno crveno rublje koje je profinjeno i zavodljivo. Kao alternativu, možete izabrati i aksesoare u ovoj boji, poput male clutch torbe s kopčom ili sandale sa vrtoglavom štiklom. Muškarci s natprosječnom, živahnom i originalnom osobnošću neće imati problema u odijevanju hlača, jakne ili košulje crvene boje. Ostali, umjesto toga, mogu birati između crvene kravate, kaiša, leptir mašne... Drugo rješenje je jakna ili košulja na dugmiće u prekrasnoj crvenoj nijansi – predlaže Korman.

Party na planini

Najintimnija alternativa tradicionalnom dočeku Nove godine je provesti večer u planinskoj kolibi okruženoj snijegom.

- U ovom slučaju odjeća se značajno mijenja, jer mora biti udobna, topla i praktična. Ali to ne znači da ćete biti prisiljeni da "trampite" ženstvenost za veliki džemper bez oblika. Možete se odlučiti za crveni džemper koji će istaknuti vaše obline ili se ogrnuti dugim crnim kardiganom. Ako večerate u restoranu izvan hotela, neizbježan je dugi šal. Za muškarce najbolji izbor su vunene hlače, karirana košulja i džemper.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.