open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Večeras na Grbavici: Zmajevi protiv Sjeverne Irske potvrđuju prvo mjesto
Selektor je dodao da je već odredio tim koji će sutra istrčati na teren Grbavice
15.10.2018. u 08:23
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20.45 sati na Grbavici protiv Sjeverne Irske igra treći susret u Ligi nacija.

Zmajevi bi se eventualnom pobjedom učvrstili na liderskoj poziciji i zadržali bi stopostotan učinak, te bi jednom nogom zakoračili u evropsku elitu, odnosno Ligu A.

U prvoj utakmici protiv večerašnjeg protivnika, odigranoj 8. septembra u Belfastu, bh. tim je slavio 2:1, iako je Sjeverna Irska u tom duelu bila bolji tim. U drugom meču Zmajevi su na Bilinom polju savladali Austriju sa 1:0.

Selektor Robert Prosinečki kazao je "da je predstojeći duel važniji nama nego našem protivniku".

- Učinit ćemo sve da ostanemo prvi u našoj grupi. Meč protiv Turske nam je dobro došao, jer neki igrači, koji nisu imali priliku za igru, pokazali su šta znaju. Nema sumnje da će ovaj susret biti drugačiji od onog u Belfastu. Najbitnije je da lopta što duže bude u našim nogama - kazao je Prosinečki dodavši: 

- Prednost je što utakmicu igramo kući. Tu su naši navijači. Znamo Sjevernu Irsku. Znamo da su jedna veoma dobra reprezentacija. Sigurno će sutra dati opet sve od sebe jer njihov menalitet je takav. Na nama je samo da mi imamo tu dominaciju, loptu i onda se mi osjećamo jako dobro.

Selektor je dodao da je već odredio tim koji će sutra istrčati na teren Grbavice i da je riješio pitanje golmana, a da će među stativama biti Ibrahim Šehić.

Zmajevi su trenutno lider naše grupe sa šest bodova. Tri manje ima Austrija, dok je Sjeverna Irska bez bodova.

Rezultati by SofaScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.