open-navfaktor-logo
search
Tužna vijest
Večeras u Sarajevu: Preminuo Suad Ćupina
Da ti Allah dž.š. podari lijepi džennet, a porodici sabur, napisao je nekadašnji prvak Evrope
18.10.2018. u 23:33
get url
text

Doktor Suad Ćupina, potpredsjednik Univerzitetskog karate kluba Bosna i selektor karate reprezentacije Bosne i Hercgovine, preminuo je večeras u Sarajevu.

Ovu vijest potvrđena je na zvaničnoj Facebook stranici sarajevskog kluba.

- Javljamo rodbini, prijateljima, komšijama i poznanicima da je 18. oktobra 2018. u 67. godini života na Ahiret preselio naš dragi Ćupina (Smajo) Suad. Inna Lillahi ve inna ilejhi Radzi’un - Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo! – objavljeno je na stranici Univerzitetskog karate kluba Bosna.

Javljamo rodbini, prijateljima, komšijama i poznanicima da je 18.10.2018. u 67-oj godini života na Ahiret preselio naš...
Posted by Univerzitetski Karate Klub "Bosna" Sarajevo on Thursday, October 18, 2018

Suad Ćupina je bio i trener u Bosni, a njegovi karatisti su nosioci mnogobrojnih medalja sa svjetskih i evropskih prvenstava, te drugih međunarodnih i domaćih takmičenja.

Ćupina je rođen 11. novembra 1951. godine u Mostaru. Svoje trenersko ime počeo je graditi još u bivšoj Jugoslaviji. U periodu od 1986. do 1992. godine obavljao je funkciju selektora kadetske, juniorske i ženske selekcije u borbama.

Još daleke 1968. godine počeo je da se bavi karateom, koji je bio jedna od njegovih najvećih ljubavi. U ovom sportu je postigao gotovo sve što se može - od zvanja karate majstora osmi dan, do osvajanja medalja kao takmičar i kao trener, ali i velikog broja naučnih zvanja u oblasti sporta. Ćupina je 3. septembra 2010. godine ponio zvanje doktora nauka iz oblasti sporta.

- Da ti Allah dž.š. podari lijepi džennet, a porodici sabur. Hvala ti za sve selektore! - napisao je na svom Facebook profilu Nermin Potur, nekadašnji evropski prvak u karateu i najbolji sportista BiH u 2010. godini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.