Veći broj učesnika u ARL ove sezone u odnosu na prošlogodišnju sezonu

Objavljeno: 30.08.17 u 09:56

Prva utrka Atletske rekreativne lige za drugu sezonu će se održati 02.09.2017. u subotu u Centru Safet Zajko.

 

Prošle godine, u ovo isto vrijeme bilo je 36 prijavljenih takmičara, dok je sad za ovu sezonu prijavljeno 56 takmičara, što je dvadeset takmičara više.

U tabeli ispod prikazan je omjer po kategorijama, gdje možete primijetiti da je najveći porast u ženskoj konkurenciji što je organizatorima veoma drago, jer su prošle godine bili deficitarni sa brojem žena učesnika.

-Ovim putem pozivamo sve rekreativce koji se nisu prijavili iz nekog razloga, a voljeli bi da budu dio ovog rekreativnog kolektiva, da to urade što prije, te da od prve utrke uđu u sistem prikupljanja bodova kako bi bili konkurenti za osvajanje što boljeg plasmana. Veliko bi nam bilo zadovoljstvo kad bi se prijavio veći broj početnika, jer smo za njih od ove godine ubacili posebnu grupu (trkači početnici) u kojoj će biti svi oni koji misle da ne mogu da se takmiče sa naprednim trkačima, sa dovoljno vremena da istrče svoju utrku, te da ne brinu da neće stići ili da će nekome "smetati" - ističu organizatori.

Dodaju kako bi voljeli kad bi trkači početnici na ARL gledali kao mogućnost da svoje trčanje učine još zanimljivijim i da unaprijede svoje trčanje, te su sigurni da bi oni ovoj Ligi dali posebnu čar.

Organizator je osigurao sudije, tehničko osoblje, oficijelnog spikera Lige Vahidina Alihodžića koji je zadužen za dobar razglas i muziku, zatim za osiguranje Centra Safet Zajko koje je zaduženo za kontrolu ulaska i izlaska na atletsku stazu, i još nekih drugih detalja koji su bitni za organizaciju i uspješno sprovođenje Lige.

Organizator ulaže velike napore kako bi našao sponzore koji bi osigurali osvježavajuća pića nakon utrke, te se nadaju da će uspjeti u ovome do početka Lige.

-Ovim putem pozivamo moguće sponzore, koji vide bilo koju mogućnost povezivanja sa ovim projektom da nam se jave, te da zajedničkim djelovanjem učinimo Ligu što boljom, od čega će svi imati koristi - navode organizatori.

Raspis 1. kola Atletske rekreativne lige:


Više o ligi možete pročitati na ovom linku.

Atletska rekreativna liga je mjesto gdje postižeš više. Učlani se i postani bolji!