open-navfaktor-logo
search
Odluke
Veći topli obrok u institucijama nakon usvajanja budžeta
Stav Ministarstva finansija i trezora BiH je nepromijenjen da naknada za topli obrok zaposlenima u institucijama BiH treba biti veća, posebno što od 2012. godine, kada su smanjene i osnovica za plaću i sve neknade, nije bilo nikakvih povećanja za razliku od entitetskih i kantonalnih institucija
17.07.2019. u 16:01
get url
text

Vijeće ministara BiH na prijedlog Ministasrtva finansija i trezora BiH u januaru ove godine usvojilo je Odluku o izmjeni odluke o visini naknade za topli obrok uposlenima u institucijama BiH kojom je predviđeno povećanje ove naknade sa šest na osam KM pod uvjetom da do tada bude usvojen budžet institucija BiH za 2109. godinu, javlja Anadolu Agency (AA).

 S obzirom na to da budžet za ovu godinu nije usvojen, neće biti ni povećana naknada za topli obrok zaposlenima u institucijama BiH od 1. jula, tvrde iz Ministarstva finansija i trezora BiH. Stav Ministarstva je nepromijenjen da naknada za topli obrok zaposlenima u institucijama BiH treba biti veća, posebno što od 2012. godine, kada su smanjene i osnovica za plaću i sve naknade, nije bilo nikakvih povećanja za razliku od entitetskih i kantonalnih institucija.

Također, imenovane i izabrane osobe te rukovodeći državni službenici izuzete su iz ove odluke Vijeća ministara BiH i oni neće primati veću nakadu za topli obrok ni kada odluka stupi na snagu što je priopćeno odmah po usvajanju odluke u siječnju ove godine i objavljeno na zvaničnim web stranicama i "Službenom glasniku BiH“. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.