open-navfaktor-logo
search
Remi u derbiju
Velež neporažen i Pod Bijelim brijegom: Produžena velika serija Rođenih
Zrinjski i Velež podijelili su bodove u derbiju 29. kola Premijer lige Bosne i Heregovine odigranom Pod Bijelim brijegom.
08.05.2021. u 20:57
get url
text

Sudar mostarskih rivala okončan je rezultatom 1:1, čime su Rođeni seriju bez poraza u prvenstvu produžili na 16 mečeva.

Velež je poveo i to baš u momentima kada je Zrinjski vršio pritisak i stvorio neke dobre šanse, uglavnom nakon prekida. Pogriješio je Bekić, iskoristio je to Brandao, koji je proigrao Vehabovića, ovaj se dobro snašao i poslao loptu iza leđa Varvodića.

Rođeni su minimalnu prednost odnijeli na odmor, a timu Sergeja Jakirovića deset minuta igre u nastavku bilo je potrebno da izjednači rezultat. U prvom dijelu "nevidljivi" Bilbija pokazao je da mu treba malo prostora. Juranović je odlično prigrao najboljeg igrača Zrinjskog, a ovaj rutinski pospremio loptu u mrežu.

Bilbija je opet prijetio u 67. minuti, ali njegov pokušaj glavom odlazi malo pored gola. Juranović je u 80. minuti iz slobodnog udarca testirao Bogdanovića, a čuvar mreže Rođenih bio je na visini zadatka.

U sudijskoj nadoknadi stativa je spasila Velež. Tičinović je ostao sam na drugoj stativi poslije centaršuta Juranovića, a igrač Zrinjskog promašio ne nemoguće.

Duel gradskih rivala protekao je u duhu fair-playa. Sudija Elvis Mujić nije imao previše posla. Pokazao je četiri žuta kartona, po dva s obje strane.

{$galerijaFotografija}

Za Velež je ovo prvi put da u Premijer ligi neporažen napusti stadion Pod Bijelim brijegom još od 3. novembra 2013. godine kada je bilo 0:0.

Velež ima 53 boda i treći je na tabeli sa četiri boda manje od Borca i Sarajeva. Široki na četvrtoj poziciji ima 51 bod, a Zrinjski je peti s 50 bodova.

Zrinjski - Velež
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.