open-navfaktor-logo
search
Nevjerovatan niz
Velež osvojio Pecaru: Ni titula za Rođene više nije nedostižna
Velež je nastavio sjajan niz rezultata u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
18.04.2021. u 20:53
get url
text

Rođeni su u jednom od derbija kola na Pecari pobijedili Široki Brijeg rezultatom 2:0 i bodovno se poravnali sa Zrinjskim na premijerligaškoj tabeli.

Jedini gol na utakmici viđen je već u 2. minuti, kada je Anđušić iskoristio konfuziju u odbrani domaćih i matirao Miškića.

Široki je najbolju priliku za poravnanje imao u 27. minuti, kada poljski napadač Zachara iz dva pokušaja nije uspio savladati Bogdanovića.

Mogao je Velež pitanje pobjednika riješiti u 77. minuti. Sudija Grbić je pokazao na bijelu tačku nakon što je oboren Zeljković, ali Brandao penal nije uspio pretvoriti u pogodak. Miškić je odbranio njegov loš udarac.

Širokobriježani do kraja nisu stvorili pravu priliku da eventualno kazne Brandaov promašaj.

Do kraja je Zvonić uduplao prednost gostiju i ovjerio pobjedu gostiju. Defanzivac je bio precizan iz penala, koji je izborio Ovčina.

Velež 13 premijerligaških utakmica ne zna za poraz. Posljednji put tim Feđe Dudića poražen je od Zrinjskog 31. oktobra 2020. godine. Od tada je prošlo pet i po mjeseci.

Rođeni su četvrti sa 48 bodova na tabeli, koliko ima i Zrinjski na trećoj poziciji. Drugoplasirani Borac ima dva, a vodeće Sarajevo četiri boda više.

Široki Brijeg je ostao na 45 bodova.

Velež u narednom kolu dočekuje Krupu, a Široki će u goste kod Borca.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.