open-navfaktor-logo
search
Istekli ugovori
Velež potvrdio rastanak sa još dvojicom fudbalera
Dres Fudbalskog kluba Velež iz Mostara naredne sezone neće nositi još dvojica igrača koji su bio dio kolektiva Rođenih u ovoj sezoni.
05.06.2023. u 15:37
get url
text

VEZANI TEKST - Totalni remont u Veležu: Još četiri igrača napustila Rođene

Ardonisu Mućaju i Lejsu Pličaniću istekli su ugovori i neće biti produženi, potvrdili su Rođeni.

- Ardonis Mućaj rođen je 10. oktobra 2003. godine u Prizrenu, Kosovo. Prve fudbalske korake napravio je u omladinskom pogonu FK Olimpik, da bi potom karijeru nastavio u omladinskim selekcijama FK Željezničar, u kojem je dobio priliku postati i član prvog tima. Ističemo da je Mućaj u svojoj karijeri nastupao i za omladinsku U19 selekciju Bosne i Hercegovine. Za Rođene je odigrao ukupno osam utakmica, u kojima je upisao jednu asistenciju u prvoj prvenstvenoj utakmici FK Velež na novom terenu stadiona Rođeni.

Lejs Pličanić rođen je 3. februara 2002. godine u Zagrebu, Hrvatska. Po vokaciji je igrač ofanzivnog reda. Nastupao je za NK HAŠK, NK Nur, NK Hrvatski dragovoljac, NK Mladost iz Petrinje, te za NK Ravnice. Važno je istaknuti da je bio reprezentativac Bosne i Hercegovine u omladinskim selecijama - U19, U18 i U17. Hvala vam momci i sretno - objavio je FK Velež.

Danas je objavljeno kako dres Veleža u narednoj sezoni neće nositi Antonio Pavić, Marko Karamarko, Jovan Blagojević i Tino Blaž Lauš. Rođene su ranije napustili Slaviša Bogdanović, Samir Zeljković (prešao u Sarajevo), Haris Ovčina i Wallace Menezes.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.