open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Velež savladao Želju, Petrović podijelio 13 kartona i "izmasakrirao" Rođene
Fudbaleri Veleža savladali su Željezničar sa 2:0 u jednom od derbija 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
25.02.2022. u 19:52
get url
text

Pitanje pobjednika praktično je riješeno već nakon prve ozbiljnije prilike koju je u gol pretvorio Nermin Haskić. 

Velež je poveo iz prve prilike. Nakon kornera sa lijeve strane, Zajmović je glavom loptu spustio za usamljenog Haskića, koji pogađa za veliko slavlje domaćih. Odbrana Želje morala je bolje reagovati u ovoj situaciji.

Nakon primljenog gola gosti su zaigrali mnogo bolje i već u narednom napadu mogli su do izjednačenja. Prvo Subašić nije najbolje reagovao na ubacivanje sa lijeve strane, a potom su salbo šutirali Mekić i Bekrić.

VEZANI TEKST - Borac naredni rival: Veležu prijeti "žutica" protiv Želje

Subašić je imao priliku i sredinom prvog dijela, ali je na ubacivanje Galića glavom šutirao pravo u dobro postavljenog Bogdanovića.

Do kraja prvog dijela oba tima imala su po jednu priliku. Prvo je Bender zaustavio pokušaj Zajmovića, a na drugoj strani Resić je slabo šutirao nakon ubačaja Bekrića.

Treba napomenuti da su u finišu prvog dijela domaći tražili penal, kada je Mekić igrao rukom, ali je sudija Petrović odmahnuo rukom.

U drugom dijelu gledali smo lošiju predstavu, a prvo uzbuđenje vidjeli smo u 62. minuti, kada su gosti tražili drugi žuti karton za Ćosića. Međutim, epilog svega je žuti karton za Bekrića. Tri minute kasnije Dejanović je bio u sjajnoj prilici, ali je šutirao prego gola Želje.

{$galerijaFotografija}

Sudija Petrović je u 73. minuti ipask pokazao crveni karton, ali igraču Želje. Subašić je bio u kontaktu sa Isićem, pao je u kaznenom prostoru, a arbitar iz Banja Luke je procijenio da je simulirao, te mu je pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton.

Inače, sudija Petrović je pokazao dvocifren broj kartona (13 žutih i jedan crveni). Radovac, Zajmović, Hasanović i Ovčina, četvorica su fudbalera Veleža koji će zbog trećih žutih propustiti gostovanje kod Borca. Banjalučanin je propisno "izmasakrirao" Rođene. 

U sudijskoj nadoknadi pobjedu Rođenih potvrdio je Nermin Haskić svojim drugim golom. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Velež - Željezničar, 25.02.2022.
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.