open-navfaktor-logo
search
Derbi starih rivala
Velež u Vrapčićima dočekuje Sarajevo, Rođeni žele nastaviti pobjedničku seriju
Derbijem između starih rivala, Veleža i Sarajeva, koji se igra večeras u Vrapčićima, počinje osmog kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.
10.09.2021. u 08:46
get url
text

Pred odlazak na reprezentativnu pauzu izabranici Feđe Dudića uvezali su dvije pobjede i tako najavili povratak igrama koje su im u prošloj sezoni osigurale nastup u Evropi, od koje su se proteklih dana konačno imali priliku regenerisati na pravi način.

Da je tako potvrđuju i riječi Feđe Dudića, šefa stručnog štaba Rođenih, pred večerašnji susret.

- Dobro smo se odmorili, drugi dio sedmice smo iskoristili za dobar rad, stomačni virus nas je pokosio, dva dana Radovca nismo imali u pogonu, dan Brandaa, Peco ima problema sa zadnjom ložom, Pršeš upalu tetive, Radović je također propustio tri-četiri treninga, cijelu pauzu nismo imali kompletnu ekipu - kazao je Dudić, te dodao:

- Sarajevo je Sarajevo, ko god da igra, bez obzira na probleme sa registracijom stranaca. Na tabeli su ispred nas, a u gostima su ostvarili tri pobjede, Sloboda, Rudar Prijedor i Posušje. Rekao sam davno, u svaku utakmicu ulazimo sa namjerom da pobijedimo, vidjet ćemo da li ćemo uspjeti u tome.

S druge strane Sarajevo je pred reprezentativnu pauzu na Koševu remiziralo sa Širokim Brijegom, a ovom bodu prethodile su tri vezane pobjede.

Dobra vijest za trenera Bordo tima Gorana Sablića svakako je podatak da je dio administrativnih problema konačno riješen, pa će hrvatski stručnjak konačno s klupe voditi svoje izabranike. U prilog mu ide i podatak da će na raspolaganju imati Krstea Velkoskog i Mirka Oremuša, koji su uspješno registrovani.

Večerašnju utakmicu će zbog suspenzije propustiti Numan Kurdić, kao i Matthias Fanimo koji se nalazi u Velikoj Britaniji, te je zaražen koronavirusom.

Utakmicu u Vrapčićima koja počinje u 20 sati sudit će Antoni Bandić, a direktan TV prijenos susreta moći ćete pratiti na kanalu Arena Sport.

Premijer liga BiH, 8. kolo:
Petak, 10. septembar:
Velež - Sarajevo (20 sati, Arena Sport) / Antoni Bandić (Grude)

Subota, 11. septembar:
Leotar - Zrinjski (16.30, Arena Sport) / Aleksandar Njegomirović (Prnjavor)
Radnik - Tuzla City (19, MojaTV) / Mateo Musa (Čitluk)
Sloboda - Borac (21, Arena Sport) / Luka Bilbija (Prijedor)

Nedjelja, 12. septembar:
Rudar Prijedor - Posušje (16.30) / Irfan Peljto (Sarajevo)
Široki Brijeg - Željezničar (21) / Miloš Gigović (Bosanska Gradiška)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.