open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Velež želi na Tušnju srušiti neugodnu tradiciju, Mladost domaćin Krupi
Takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine nastavlja se danas utakmicama 22. kola, a na programu su dva susreta.
13.03.2021. u 08:27
get url
text

Od 14.30 sati u Doboju kod Kaknja Mladost će ugostiti posljednjeplasiranu Krupu, dok se od 17 sati na stadionu Tušanj sastaju stari rivali Sloboda i Velež.

Mladost je uz Slobodu koji u prva dva kola proljetnog dijela sezone nije osvojila ni bod (porazi od Širokog Brijega i Radnika), pa će gostovanje fenjeraša biti prava prilika za prve "tricu" u 2021. godini.

Krupa je u prošlom kolu remizirala na domaćem terenu sa Širokim Brijegom, koji je nedavno odnio puni plijen sa MGM Farm Arene. Iako je izbjegla poraz, Krupa susret 22. kola dočekuje na posljednjem mjestu premijerligaške tabele sa 14 bodova jer ju je Olimpik "preskočio" poslije trijumfa nad Slobodom.

Tuzlanski sastav baš kao i Mladost ne zna za pozitivan rezultat ovog proljeća, a u goste im stiže Velež, protivnik koji u posljednjih osam utakmica nije osjetio gorčinu poraza.

-Velež igra trenutno najljepši fudbal u ligi. Imaju glavu i rep i iz tog razloga nam teško pada ova utakmica. Bilo bi nam lakše da nam dolazi neki drugi protivnik. U razgovoru s igračima sam im istinski pogledao u lice i vidio koja energija vlada u svlačionici. Imamo se itekako ćemo nadati. Slijedi borba koja će trajati 90 minuta i ovaj tim ne smije i neće izdati - poručio je Adnan Jahić koji je nakon ostavke Gradimira Crnogorca zajedno sa kolegom Adnanom Osmanhodžićem privremeno preuzeo ekipu Crveno-crnih.

Velež će na Tušnju osim Slobode za protivnika imati i neugodnu tradiciju

- U mnogo boljem raspoloženju dočekujemo ovu utakmicu poslije pobjede protiv Borca. Situacija s igračkim kadrom je puno bolja. Očekuje nas sigurno zahtjevna utakmica jer moramo računati na tu neugodnu tradiciju, a i ja sam se malo iznenadilo da Velež nakon rata nikada nije pobijedio u Tuzli. Ipak, ova ekipa je srušila dosta tradicija, nadam se da će i ovoj doći kraj - kazao je šef stručnog štaba FK Velež Feđa Dudić.

Direktan prijenos utakmice sa stadiona Tušanj ljubitelji domaćeg fudbala moći će pratiti na kanalu Arena Sport.

Preostala četiri susreta 22. runde domaćeg šampionata igraju se u nedjelju i ponedjeljak.

Premijer liga BiH, 22. kolo:
subota, 13. mart:
Mladost - Krupa (14.30 sati) / Adis Mulahasanović (Sarajevo)
Sloboda - Velež (17, Arena Sport) / Sabrija Topalović (Zenica)

nedjelja, 14. mart:
Zrinjski - Tuzla City (17, Arena Sport) / Haris Kaljanac (Sarajevo)
Široki Brijeg - Sarajevo (19, MojaTV) / Luka Bilbija (Prijedor)

ponedjeljak, 15. mart:
Željezničar - Olimpik (17, MojaTV) / Mateo Musa (Široki Brijeg)
Borac - Radnik (19.05, Arena Sport) / Antoni Bandić (Grude)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.