open-navfaktor-logo
search
Veći broj pretresa
Velika akcija protiv dilera u TK: Zaplijenjeno više od 20 kilograma droge, uhapšeno 16 osoba
U Tuzlanskom kantonu (TK) provedena je velika policijska akcija pod kodnim nazivom "Blu 1", koju su izveli pripadnici Uprava policije MUP-a TK i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) uz podršku Obavještajno sigurnosne agencije (OSA).
05.10.2022. u 16:20
get url
text
Privođenje uhapšenih u MUP TK

Slobode je lišeno 16 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine, saopćili su iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

- Obavljeno je više pretresa, po nalogu Kantonalnog suda u Tuzli i pod nadzorom Tužilaštva TK, s ciljem dokumentovanja i dokazivanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava  - rekla je Kapidžić.

Riječ je o organiziranoj kriminalnooj grupi, dodala je ona, a većina uhapšenih je od ranije poznata policiji.

Iz SIPA-e saopćili su da su izvršeni pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari na 14 lokacija, na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice i Banovića.

- Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti i to: oko 20 kilograma bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "speed", 80 komada tableta opojne droge "ekstazi", oko jedan kilogram zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, oko stotinu kilograma duhana, veća količina novca u različitim valutama, tri pištolja, jedna puška i određena količina municije, računari laptopi i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku - saopćila je SIPA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.