open-navfaktor-logo
search
U toku privođenja
Velika akcija SIPA-e u Hercegovini: Ovo su lokacije i ugostitelji koje pretresaju
Pretresi se vrše na 14 lokacija na području Mostara, Čapljine i Čitluka, a zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela porezna utaja, računarsko krivotvorenje i računarska prevara
18.09.2019. u 11:13
get url
text

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u okviru akcije "Kasa 3" od jutros vrše pretrese na više lokacija u Hercegovini s ciljem sprječavanja poreznih utaja i drugih kaznenih djela.

U toku su privođenja osumnjičenih u prostorije SIPA-e u Mostaru.

{$galerijaFotografija}

Pretresi se vrše na 14 lokacija na području Mostara, Čapljine i Čitluka, a zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela porezna utaja, računarsko krivotvorenje i računarska prevara. Osumnjičeni se terete da su umanjivali promet i na osnovu toga izrađivali lažne poreske prijave te plaćali manji porez. Akcija je usmjerena na otkrivanje dvostrukih fiskalnih kasa kao i onih koji su instalirali i održavali te sisteme.

Izvršen je pretres prostorija Karting sport caffea u Mostaru, čije je odgovorno lice Zoran Ćorić, te zatim Restoran pizzerije "Santa Fe" u Međugorju, vlasnika Dražena Vasilja.

Službenici SIPA-e su pretresli i prostorije SUR "Goranci" u Mostaru, čiji je vlasnik Željko Čorić, a pretresen je i privatni stan 29-godišnjeg Dine Vrljića u ulici Zrinskog Frankopana u Mostaru. Također je pretresen i stan Darija Miletića u ulici Kneza Višeslava u Mostaru.

Istražitelji vrše pretres prostorija Caffe pizzerije Marinero u Mostaru, kompanija "X-Soft" i "RSS", Etno kuće u Šurmancima kod Čapljine, restorana Charisma u Mostaru, noćnog kluba Bumerang u Čitluku, restorana Maslina u Mostaru, Pizzerije Gusar u Mostaru te restorana Tenis u Mostaru.

{$galerijaFotografija}

Akcija "Kasa 3" je nastavak istoimenih akcija koje su sprovedene na području Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva. Tokom akcije "Kasa" u Sarajevu, podsjetimo, izvršeni su pretresi ugostiteljskih objekata Vatra, Metropolis, Kibe Mahala, Montana, Restoran Una, restoran Luka i drugi, a više vlasnika i odgovornih osoba je uhapšeno.

Prilikom realizacije operativne akcije "Kasa 2", policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese stambenih, poslovnih i ugostiteljskih objekata na 12 lokacija i uhapsili šest osoba.

Akcija Kasa 3, pretresi u HNK, 18.09.2019.
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.