Napredovao

Velika čast: Salihamidžiću nova funkcija u Bayernu

Objavljeno: 10.12.2019. u 08:01

Salihamidžić se zahvalio Nadzornom odboru kluba na ukazanom povjerenju

FOTO: ZDF

Bivši fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine Hasan Salihamidžić promovisan je u upravu minhenskog Bayerna.

- Salihamidžić je napravio puno kao sportski direktor kluba u posljednje dvije i po godine. Kako u prvoj, tako i u juniorskoj ekipi. Nadzorni odbor je uvjeren da je Hasan pravi čovjek za to da bude odgovoran za budućnost Bayerna - rekao je Heiner.

Salihamidžić se zahvalio Nadzornom odboru kluba na ukazanom povjerenju.

- Želim se zahvaliti Nadzornom odboru na čijem su čelu Uli Hoeness i Herbert Heiner na ukazanom povjerenju. Radujem se novom izazovu i radu s kolegama u Izvršnom odboru. Zajedno imamo obavezu odrediti budućnost Bayerna kako bi bili uspješni i zadržali svoj identitet. Želim se zahvaliti Rummeniggeu za veliku podršku koju mi je ukazao u posljednje dvije godine. Čini me ponosnim to što radim za ovaj klub - rekao je Salihamidžić.

Popularni Braco će u Izvršnom odboru Bayerna biti od 1. jula 2020. godine. On je trenutno sportski direktor kluba i na toj poziciji se nalazi od augusta 2017. godine.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije