open-navfaktor-logo
search
Dio delegacije
Velika čast za bivšeg Zmaja: Ibričić sa predsjednikom UEFA-e u Argentini
Senijadu Ibričiću, bivšem fudbalskom A reprezentativcu Bosne i Hercegovine, pripala je velika čast.
20.10.2022. u 12:21
get url
text

Nekadašnji Zmaj dio je ekipe koja je sa Aleksandrom Čeferinom, predsjednikom Evropske fudbalske federacije (UEFA), putovala u Argentinu.

Ibričić je na svom Instagramu objavio fotografiju sa Čeferinom, a "tagovao" se u svlačionici stadiona Monumental, inače domu planetarno poznatog kluba River Plate.

Kako piše Bhfudbal predsjednik UEFA-e imao je radne sastanke u Buenos Airesu sa prvim čovjekom Fudbalskog saveza Argentine (Claudio Fabian Chiqui Tapia), ali i sa predsjednikom Južnoameričke fudbalske konfederacije (Alejandro Dominguez). Teme su bile uključivanje deset južnoameričkih reprezentacija u UEFA Ligu Naciju.

O ovome se govori već neko vrijeme i u skorijoj budućnosti bi evropske reprezentacije mogle igrati utakmice Lige Nacija protiv jožnoameričkih selekcija.

Čeferin se susreo i sa bivšom suprugom Diega Armanda Maradone, Claudiom Villafane, a zajedno su podijelili priče o izvanrednom uspjehu legendarnog fudbalera.

Delegacija UEFA-e je iskoristila priliku da odigra i revijalnu utakmicu protiv veterana Buenos Airosa, a u timu evropske krovne organizacije se našao i Ibričić. Zajedno sa njim igrali su i bivši reprezentativci Slovenije Branko Ilić, Boštjan Cesar, Aleksandar Radosavljević i Milivoje Novaković. Čeferin je Slovenac, pa je tako u svoju delegaciju uvrstio bivše proslavljene fudbalere iz ove zemlje, ali mjesta je bilo i za Ibričića koji je trenutno sportski direktor Domžala i bivši saigrač i prijatelj sa Brankom Ilićem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.