Velika krađa malog voza: Trio ukrao i oštetio vrijednu maketu

Objavljeno: 07.12.17 u 11:14

Tri muškarca ušla su u prostorije Backo Mini Expressa u Gundulićevoj ulici u Zagrebu. Dvojica su odvukla pažnju zaposlenicima, dok je treći iskoristio priliku i ukrao lokomotivu.

Najveća maketa željeznice jugoistočne Europe, Backo Mini Express, nalazi se u Gundulićevoj ulici u Zagrebu, a u subotu se našla na udaru lopova, i to samo dan nakon što su je izložili na Adventu u Zagrebu.

Nasreću, nadzorne kamere zabilježile su trenutak u kojem je ukradena lokomotiva. Prema objavljenom snimku, u prostoriji u kojoj su makete, jedan muškarac sjedi kraj makete i razgovara sa zaposlenicima. Za to vrijeme drugi, s druge makete na suprotnoj strani prostorije, odvaja lokomotivu od vagona kako bi izgledalo da je proučava. Zatim se okreće i gleda je li ga neko vidio, a nakon što u prostoriju ulazi treći muškarac, maketu uzima i stavlja je u hlače te odlazi.

Kad su doznali da im je ukradena vrijedna lokomotiva, ekipa Backo Mini Expressa prijavila je krađu policiji, a snimke s nadzornih kamera objavili su na YouTubeu.

- U subotu, 2. decembra, ukradena je vrijedna lokomotiva, koju bismo rado vidjeli vraćenu. Imamo videosnimak počinitelja te bismo Vas zamolili da objavite taj video kako bi počinitelj lakše bio identificiran - napisali su.

Građani su im ubrzo dojavili ime i prezime kradljivca, što je pomoglo ekipi Backo Mini Expressa.

- Preko Facebooka su nam ljudi dojavili ko nam je ukrao električnu lokomotivu, pa smo ga prijavili policiji. Vrijedi oko 1400 kuna. Kad je ukradena, ponuđena je na prodaju kolegi, koji se također bavi maketama lokomotiva. Lopov ju je oštetio prilikom spremanja u džep - kazao nam je Antun Urbić Backo, direktor Backo Mini Expressa.

Policija traži lopova s nadzorne kamere.