open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Velika mrlja: Navijači Borca staklenom flašom gađali fudbalere Cluja?
Fudbaleri Borca časno su se oprostili od Lige evropskih prvaka.
14.07.2021. u 08:38
get url
text

Prvak Bosne i Hercegovine u revanšu je bio bolji od Cluja. Nakon 90 minuta bilo je 2:0 za Banjalučane, koji su tako nadoknadili dva gola zaostatka iz prvog meča (u Rumuniji bilo 3:1).

VEZANI TEKST - Borac bio na pragu velike senzacije, ispao nakon gola u 118. minuti

Ipak, u finišu drugog produžetka, u 118. minuti Alexandru Chipciu pogodio je za 2:1, što je Rumunima osiguralo prolaz u drugo kolo kvalifikacija Lige prvaka, a Borac poslao u drugo pretkolo Konferencijske lige.

Sjajnu večer u Banjoj Luci pokvarili su domaći navijači. Kada su igrači rumunskog tima slavili gol koji ih je odveo dalje, nesvjesni huligani sa tribina "zasuli su ih svim i svačim".

Među predmetima koji su "doletjeli" na teren bila je i staklena pivska flaša, što je Camora, kapiten Cluja, "dokumentovao" i dokaz donio glavnom sudiji.

- Vratile su se 90-e. Staklena pivska boca zamalo je pogodila igrača Cluja, koji su slavili gol koji je njihov tim odveo u drugo pretkolo Lige prvaka - napisao je rumunski novinar Emanuel Rosu.

Borac će, gotovo je sigurno, biti kažnjen zbog ovog nesvjesnog poteza svojih navijača jer UEFA ovakve propuste ne prašta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.