open-navfaktor-logo
search
Postignut dogovor
Velika nagrada Bahreina ostaje u kalendaru Formule 1 do 2036. godine
Rukovodstvo Formule 1 saopćilo je da će utrku Velike nagrade Bahreina zadržati u svom kalendaru do 2036. godine.
11.02.2022. u 15:46
get url
text

- Oduševljen sam što ostajemo na Međunarodnoj stazi u Bahreinu do 2036. godine, gdje će biti prikazano još nevjerovatnih trka i uzbuđenja koje će oduševiti naše navijače - rekao je izvršni direktor F1 Stefano Domenicali.

Dodao je da s nestrpljenjem čeka otvaranje sezone 2022. koje će biti upravo u bahreinskom Sakhiru, javlja Anadolu Agency (AA).

Međunarodna staza u Sakhiru duga je 5,4 kilometra, a njeno otvaranje i uvrštavanje u kalendar Formule 1 dogodilo se 2004. godine.

- Nakon 18 godina F1 trka, ponosni smo što smo odigrali ulogu u bogatoj istoriji ovog sporta i sada se radujemo što ćemo nastaviti da gradimo to naslijeđe i u budućnosti - rekao je šeik Salman bin Isa Al Khalifa, izvršni direktor Bahrein International Circuit.

Njemačka legenda Michael Schumacher osvojio je inauguralnu Veliku nagradu Bahreina za Ferrari. Britanski vozač Mercedesa Lewis Hamilton najuspješniji je vozač u Bahreinu sa pet pobjeda, uključujući i onu iz prošle godine.

Utrka u Bahreinu nije vožena samo 2011. godine jer je otkazana zbog tadašnjih antivladinih protesta u toj zaljevskoj kraljevini.

Ovogodišnja sezona Formule 1 počinje utrkom u Bahreinu koja je na rasporedu 20. marta, a najavljene su ukupno 23 utrke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.