open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Velika pobjeda Borca na Koševu, blistao Zakarić, topi se prednost Sarajeva
Fudbaleri banjalučkog Borca u derbiju 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Koševu su savladali Sarajevo.
17.04.2021. u 20:49
get url
text

Banjalučani su slavili rezultatom 2:0 i nanijeli drugi vezani poraz Sarajevu, što je omogućilo Borcu da se uključi u borbu za titulu prvaka jer deficit za Bordo timom iznosi samo dva boda.

Na Koševu je briljirao Goran Zakarić, najbolji fudbaler Borca i najkorisniji fudbaler lige. On je bio dvostruki strijelac.

Zakarić je prvi put pogodio u u 34. minuti. Bila je to prva šansa za goste. Vranješ je centrirao i pronašao Mehanovića, koji je pokušao glavom, Kovačević odbranio, a lopta dolazi do Zakarića koji ovakve situacije bez problema pretvara u pogodak.

Pet minuta ranije Sarajevo je propustilo veliku priliku. Pidro je centrirao, Sušić se ubacio i šutirao glavom, ali fenomenalni Pavlović krajnjim naporima brani njegov udarac.

Borac se u drugom poluvremenu opredijelio za čuvanje svoga gola, što je organizovanom igrom dobro i radio jer Sarajevo nije uspjelo ozbiljnije ugroziti Pavlovića.

Banjalučani su strpljivo čekali svoje prilike, a jednu takvu u pogodak je pretvorio Zakarić. On je u 71. minuti postigao eurogol s vrha šesnaesterca. Definitivno najljepši trenutak utakmice. Bivši bh. reprezentativac je s desne strane pogodio suprotni ugao, a Kovačević je paradom pogodak učinio još atraktivnijim.

Sarajevo u narednom kolu gostuje Zrinjskom, a Borac dočekuje Široki Brijeg. Obje ekipe će sredinom sedmice igrati revanš utakmice polufinala Kupa BiH.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.