open-navfaktor-logo
search
Slobodarski dani
Velika zastava BiH vihori se iznad herojskog Bužima
Svečano otvaranje manifestacije Slobodarski dani viteškog grada Bužima 2019, koja će trajati do 15. augusta, bit će oodržano večeras u 21 sat na plato OŠ Bužim
04.08.2019. u 17:58
get url
text

Ususret manifestaciji Slobodarski dani viteškog grada Bužima na starom gradu Bužim danas se zavihorila velika zastava Bosne i Hercegovine. Zastava je dimenzija 3,5 x 7 metara, a postavljena je na jarbol koji je visok 14 metara. Postavljanju jarbola i zastave prisustvovao je i načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.

- Podižemo danas zastavu naše domovine Bosne i Hercegovine iznad našeg viteškog grada Bužima u ime svih šehida, ratnih vojni invalida, demobilisanih boraca i patriota 505. viteške brigade, a sve u znak slobode koju danas uživamo. Ovo je samo mali znak i poruka svima koji udaraju na temelje naše domovine da mi u Bužimu volimo svoju domovinu i da smo opredjeljeni da čuvamo i očuvamo svoje vrijednosti. Iskreno se nadam da će se zastava naše domovine vihoriti iznad Bužima sve do Sudnjeg dana i da ćemo svi živjeti u miru i slobodi i zajednički graditi naš Bužim. Slobodarski dani mogu da počnu - kazao je Nanić.

 

Podižemo danas zastavu naše domovine Bosne i Hercegovine iznad našeg viteškog grada Bužima u ime svih šehida, ratnih vojni invalida, demobilisanih boraca i patritota 505. viteške brigade, a sve u znak slobode koju danas uživamo. Ovo je samo mali znak i poruka svima koji udaraju na temelje naše domovine da mi u Bužimu volimo svoju domovinu i da smo opredjeljeni da čuvamo i očuvamo svoje vrijednosti. Iskreno se nadam da će se zastava naše domovine vioriti iznad Bužima sve do Sudnjeg dana i da ćemo svi živjeti u miru i slobodi i zajednički graditi naš Bužim. Slobodarski dani mogu da počnu.

Posted by Mersudin Nanić, Općinski načelnik Općine Bužim on Sunday, August 4, 2019

Svečano otvaranje manifestacije Slobodarski dani viteškog grada Bužima 2019, koja će trajati do 15. augusta, bit će oodržano večeras u 21 sat na platou OŠ Bužim.

Ovom manifestacijom u Bužimu se prisjećaju dana pogibije brigadnog generala Izeta Nanića i dana osnivanja 505-te Viteške bužimske brigade. Iz Organizacionog odbora očekuju dobru posjećenost ovogodišnjih Slobodarskih dana Viteškog grada Bužima i da svi na taj način čuvaju uspomenu na važne datume iz naše bliže historije, te čuvaju uspomene na heroje koji su branili i odbranili našu jedinu domovinu.

{$galerijaFotografija}

Bužim zastava, 04.08.2019
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.