open-navfaktor-logo
search
Svjetska zvijezda
Velikan spreman Messiju ponuditi nevjerovatan ugovor kako bi ga razdvojio od Barcelone
Izgleda da milanski Inter ne odustaje od Lionela Messija. Italijanski velikan, koji je u vlasništvu kineskih ulagača, pripremio je čak 260 miliona eura kako bi Argentinca odvojio od Barcelone.
30.07.2020. u 18:30
get url
text

Informacije o novom "napadu" Intera na Messija objavila je talijanska Gazzetta dello Sport.

S druge strane, Katalonci su u procesu pregovora s Messijem oko produženja ugovora. Prije nekoliko sedmica, u trenutku nove velike krize koja se otvorila na Camp Nou, kada je postalo jasno da će Real postati prvak Španije, pojavile su se informacije u španskim medijima kako razočarani Messi razmišlja o odlasku.

Navodno mu je dosta neuspjelih projekata i stvorene percepcije u široj javnosti da zapravo on određuje politiku Barcelone te dovodi igrače i trenere, a ne uprava predvođena predsjednikom kluba.

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu nedavno je izjavio kako je siguran da će Messi ostati na Camp Nouu. Međutim, činjenica je da Messi još nije produžio ugovor koji mu važi do sljedećeg ljeta.

U Interu se očito nadaju da bi Messija mogli dobiti bez odštete, ako ne prije, onda u ljeto sljedeće godine. Ako se to desi, navodno su mu spremni ponuditi četverogodišnju plaću u iznosu od 260 miliona eura bruto. U Italiji su značajno smanjili poreze na plaće fudbalere pa bi Messi zarađivao 50 miliona eura godišnje, što je 19 miliona više od plaće Cristiana Ronalda u Juventusu.

Spekuliše se da Messi u ovom trenutku u Barceloni zarađuje oko 50 miliona eura neto, što predstavlja svjetski rekord, dok je u bruto iznosu to nekih 100 miliona eura godišnje.

Dakle, Inter mu nudi iste uvjete, ali i četverogodišnji ugovor, što i nije beznačajno s obzirom da je u junu napunio 33 godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.