Ponedjeljak, 15.08.2022.

Veliki broj naselja u Sarajevu od sinoć bez vode zbog kvara na cjevovodu

KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo obavijestilo je jutros da je sinoć došlo do kvara na glavnom transportnom cjevovodu DN 700 milimetara u ulici Bulevar Meše Selimovića, između pumpnih stanica Bačevo i Alipašin most.  

- Ekipe ViK-a su odmah izašle na teren i počele su radove na iskopu, koji su trajali do kasno u noć. Radovi su bili privremeno obustavljeni, zbog drveta koje se nalazi na trasi cjevovoda. Na otkopanom dijelu cijevi uočeno je linijsko puknuće, u dužini od oko četiri metra, koje je posljedica hidrauličkog udara - navode iz VIK-a. 

  

Zbog kvara na glavnom transportnom vodu u ulici Bulevar Meše Selimovića, došlo je do poremećaja (pada pritiska) a na višim kotama i do prekida u vodosnabdijevanju naselja:

Koševsko Brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum Brdo, Gornji Velešići, Boljakov Potok, Buća Potok, Vitković Brdo, Sokolje, Briješće Brdo te ulica: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske Lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska, Armije RBiH i Ivanjska, saopćeno je iz ViK-a.

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh