open-navfaktor-logo
search
Klub 100
Veliki jubilej za Sinišu Stevanovića u dresu Željezničara
Stevanović je na Grbavicu stigao u januaru 2016. godine iz Novog Pazara, a potom je u dresu najtrofejnijeg bh. kluba odigrao 100 utakmica
29.07.2019. u 20:02
get url
text

Desni bek Željezničara, Siniša Stevanović, odigrao je 90 minuta u pobjedi Plavih nad Mladosti, a tim susretom Stevanović je ubilježio 100. nastup za tim iz Doline ćupova.

Stevanović je na Grbavicu stigao u januaru 2016. godine iz Novog Pazara, a potom je u dresu najtrofejnijeg bh. kluba odigrao 100 utakmica.

– Kada bilo gdje dostigneš taj "magični" broj 100, a posebno u klubu kakav je Željezničar, sigurno je da to nešto što znači, a meni lično mnogo više iz dosta razloga, što poslovnih što privatnih. Nekada je sreća čitave porodice, ne samo one biološke, mnogo više bitnija od svojih ličnih interesa, a kad su svi "oni" sretni i ja sam. Najdraže i najbolnije utakmice su pobjede i porazi u derbijima, a pogotovo teško pada onaj kad smo izgubili 1:0 na Koševu i automatski i titulu, kao i onaj remi u Mostaru sa Zrinjskim 3:3. Mislim da se neki nismo ni dan danas oporavili od tog "poraza". S druge strane definitivno najdraža utakmice je debi u Plavom dresu protiv Širokog Brijega, kao i pobjeda protiv Čelika 3:2 s igračem manje - kazao je Stevanović nakon što je ušao u Željin klub 100.

Siniša je rođen 12. januara 1989. godine u Beogradu. Prošao je omladinsku školu Partizana i Teleoptika, a potom igrao za prvi tim Partizana. Karijeru je potom nastavio u subotičkom Spartaku , a posljednji klub za koji je igrao prije Želje bio je Novi Pazar. Odigrao je i osam utakmica za mladu reprezentaciju Srbije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.