Veliki požari u Crnoj Gori: Vatra prijeti da zahvati i zgrade

Objavljeno: 16.07.17 u 17:49

I u susjednoj Crnoj Gori vatrogasci se danas bore sa požarima. Veliki požar izbio je kod Duvanskog kombinata Podgorica.oko 14.45 sati, a kako javlja reporter "Vijesti" zasad gori samo rastinje, a vatra prijeti da zahvati i zgrade.

 

Požar kod Duvanskog pod kontrolom FOTO: VIJESTI.ME
Požar kod Duvanskog pod kontrolom FOTO: VIJESTI.ME

Kako je saopšteno iz Službe zaštite i spasavanja, situacija je kritična. Komandir Službe zaštite i spasavanja Lazar Čađenović ističe da je požar u Kokotima lokalizovan, a aktivni su požaru na Marezi i u Piperima.

 On je rekao da Služba zaštite i spašavanja ima puno posla zbog jakog vjetra.

 - Oko devet sati je izbio požar u Donjim kokotima, gdje je više kuća i objekata bilo ugroženo. Tamo je bilo osam vatrogasnih vozila i 20 vatrogasaca, a trebalo im je sat i po da lokalizuju i potom potpuno ugase taj požar - kazao je Čađenović.

On je naveo da je do požara došlo i na Marezi, prenosi portal RTCG.

- Taj požar je i dalje aktivan, u blizini restorana, a gori čitavo polje pored. Tamo su tri ekipe na gašenju požara - kazao je Čađenović.

Komandir Službe zaštite i spasavanja je saopštio da je veoma ozbiljna situacija u Piperima, u mjestima Cerovice i Lopate, gdje su upućene četiri vatrogasne ekipe. Šumski požar većih razmjera izbio je jutros na granici između Krtola i Donjeg Grblja, odnosno između opština Tivat i Kotor. Gašenje vatre otežava jak sjeverni vjetar.

Na oba kraka velikog požara situacija je veoma teška, jer vatrogasci uprkos ogromnim naporima ne uspijevaju da stave vatru pod kontrolom.