Veliki fudbalski skandal tresa Sjevernu Makedoniju, a u pitanju je afera sa pranjem novca i zloupotrebom službenog položaja, pišu makedonski mediji.

Kako piše portal A1on iz Skoplja, Olgica Mladenoska, glavni knjigovođa Fudbalskog saveza Makedonije, sumnjiči se da je godinama dopisivala nule na računima kako bi dobila veće sume novca od FIFA-e i UEFA-e, vodila je duplo računovodstvo, sarađivala s firmama koje su pružale različite usluge Savezu i dijelila zaradu s njima.

Tako je FFM, samo u posljednje dvije godine, oštećen za više od dva miliona KM. Mladenoska je dobila otkaz u Savezu, gdje je radila gotovo 30 godina, a protiv nje je podnijeta optužnica.

Tužilaštvo u Skoplju je potvrdilo da se radi po prijavi Fudbalskog saveza Makedonije.

- Nakon dobijanja krivične prijave u Skopskom tužilaštvu za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije, gdje je otvoren predmet, nadležni tužilac je izdao naredbu za skupljanje informacija u odnosu na to da li je počinjeno krivično djelo. Nakon analize zahtijevane dokumentacije bit će donijeta meritorna odluka tužilaštva - prenosi izjavu iz tužilaštva portal A1on.