Ostaje li u Romi?

Veliki zaokret: U Bostonu odluka o sudbini Edina Džeke

Objavljeno: 16.04.2019. u 09:37

James Pallotta, vlasnik Vučice, u SAD-u će okupiti glavne ljude kluba, kako bi donijeli nekoliko važnih odluka

Postoji mogućnost da Džeko ostane u Rimu

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, bit će jedna od glavnih tema čelnika Rome koji će biti održan u Sjedinjenim Američkim Državama.

James Pallotta, vlasnik Vučice, u Bostonu će okupiti operativce kluba, kako bi donijeli nekoliko važnih odluka. Prva je o imenovanju novog sportskog direktora, a jedan od glavnih kandidata je Luis Campos.

No, za navijače u BiH mnogo je važnija priča o Džeki. Dijamant ima ugovor do ljeta 2020. godine, a italijanski mediji već se pisali o tome da mu Roma ne želi produžiti ugovor, zbog dosadašnje prakse, prema kojoj igrači stariji od 30 ne potpisuju nove ugovore.

Ipak, ovo pravilo bi moglo biti prekršeno, a kako piše Calciomercato, Ricky Massara, koji obavlja funkciju sportskog direktora od odlaska Monchija, zatražit će od Pallotte da produži ugovor kapitenu Zmajeva!

No, isti izvor navodi da su male šanse da se to dogodi, uz objašnjenje da će biti lakše produžiti saradnju sa Stephanom El Shaarawyjem.

U "lov" na Džeku već je krenulo nekoliko klubova, a najuporniji je West Ham, koji je spreman ponuditi dvogodišnji ugovor i plaću kakvu je imao je u Romi... S druge strane, Džekina je želja ostanak u Italiji, a u pojedinim kombinacijama mogao bi obući dres Intera.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije