open-navfaktor-logo
search
Play-off
Velkovski Sjevernu Makedoniju doveo korak bliže Evropskom prvenstvu
Fudbalska reprezentacija Sjeverne Makedonije plasirala se u finale play-offa za plasman na Evropsko prvenstvo nakon što je s 2:1 savladala selekciju Kosova.
08.10.2020. u 22:40
get url
text

Makedonci su poveli autogolom Kolollija u 16. minuti, da bi Hadergjonaj u 29. minuti pogodio za izjednačenje.

Ipak, samo četiri minute nakon što je Kosovo stiglo do izjednačenje Darko Velkovski je svojim golom vratio prednost Sjevernoj Makedoniji koju je domaćin znao zadržati do kraja.

Rival Sjevernoj Makedoniji u borbi za plasman na EP bit će Gruzija, koja je ranije danas s 1:0 savladala Bjelorusiju.

Island je kao domaćin s 2:1 porazio Rumuniju, a u 16. minuti stigao je do prednosti golom Gylfija Sigurdssona. Jednaest minuta kasnije ponovo se zatresla mreža gostiju, no VAR je zbog ofsajd pozicije poništio drugi pogodak Sigurdssona.

Ipak, Sigurdsson je na svoje došao u 35. minuti susreta, kada je poslije asistencije Alfreda Finnbogasona udvostručio prednost Islanđana.

Tri izmjene na poluvremenu napravili su Rumuni, a gol Alexandrua Maxima sa bijele tačke u 62. minuti utakmici je vratio neizvjesnost, no rezultat se do kraja nije mijenjao

Protivnik Island u finalu play-offa bit će reprezentacija Mađarske, koja je s 3:1 slavila u gostima kod Bugarske. Pobjedu Mađarima donijeli su Willi Orban, Zsolt Kalmar i Nemanja Nikolics, dok jedini gol za domaću selekciju postigao Yomov minut prije kraja utakmice.

U preostala četiri susreta koji su počeli u 20.45 sati igrat će se produžeci.

Finalne utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo igrat će se 12. novembra.

Rezultati:
Gruzija - Bjelorusija 1:0
Bugarska - Mađarska 1:3
Island - Rumunija 2:1
Sjeverna Makedonija - Kosovo 2:1

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.