Nova pravila

Venecija uvodi obavezno plaćanje taksi za ulazak u stari grad

Objavljeno: 04.01.2019. u 09:11

Brugnaro je na svom Twitteru naveo da će taksa obuhvatiti sve koji stignu u grad, što će omogućiti bolje održavanje Venecije i pristojniji život svih stanovnika.

Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro i zvanično je objavio da će turistima koji ove godine budu željeli posjetiti stari centar grada biti naplaćena posebna ekološka taksa, od čijih sredstava će biti finansiran dodatni broj higijeničara i čistača. Brugnaro je na svom Twitteru naveo da će taksa obuhvatiti sve koji stignu u grad, što će omogućiti bolje održavanje Venecije i pristojniji život svih stanovnika.

On je dodao da će Gradsko vijeće odrediti iznos takse i način njenog prikupljanja, zaključivši da je ovo samo jedan od poteza vlasti Venecije kojim žele poboljšati kvalitet turističke usluge kao i primanja velikog broja žitelja grada.

Veneciju godišnje posjeti 25 miliona ljudi.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije