open-navfaktor-logo
search
Kadrovska rješenja
Veselko Čerkez imenovan za zamjenika direktora Zavoda PIO
Vlada FBiH danas je razriješila dužnosti zamjenika direktora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, zbog isteka mandata. Istovremeno je, na period od četiri godine, za zamjenika direktora ovog zavoda imenovan Veselko Čerkez.
01.10.2020. u 13:51
get url
text

Vlada FBiH danas je federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića, kao predstavnika Federacije BiH, imenovala u Komitet za tehničke propise Bosne i Hercegovine.

Federalna vlada dala je prethodnu saglasnost za razrješenje članova Nadzornog odbora Hrvatske pošte d.o.o. Mostar,  zbog isteka mandata. Istovremeno je data prethodna saglasnost za imenovanje Davorke Šaravanje, Silvije Brčić, Željka Kordića, Dijane Pejić, Nerme Čolaković - Prguda i Zorana Landeke  za vršioce ovih dužnosti uime državnog kapitala, do okončanja konkursne procedure, a najduže na tri mjeseca.

Danas su date i prethodne saglasnosti za razrješenje članova Nadzornog odbora JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar, zbog isteka mandata, kao i za imenovanje Davora Tomića, Tihomira Čelana, Gordana Galića i Emira Konjhodžića za vršioce dužnosti članova ovog nadzornog odbora, uime državnog kapitala, do okončanja konkursne procedure, a najduže na tri mjeseca, saopćila je Vlada FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.