open-navfaktor-logo
search
U Mejdanu
Veterani FK Sloboda i RK Sloboda organizuju humanitarne utakmice za Senada Muminovića
Veterani Fudbalskog kluba Sloboda i Rukometnog kluba Sloboda u petak u dvorani Mejdan u Tuzli odigrat će humanitarne utakmice.
19.12.2022. u 21:02
get url
text

Mečevi će biti odigrani u svrhu prikupljanja sredstava Senadu Muminoviću, legendarnom košarkaš u Sloboda Dite, njenim dugogodišnji kapitenom i reprezentativca Bosne i Hercegovine, kasnije trenera, koji se  posljednjih mjeseci bori se s opakom bolešću.

Utakmice će biti odigrane u petak, 23. decembra  sa početkom od 18:30 sati u maloj dvorani SKPC Mejdan.

U međuvremenu Muminovićeva snaha je pokrenula akciju i preko aplikacije Gofundme.com gdje dobrovoljnim prilozima možete pomoći legendi tuzlanske i bh. košarke.

Iz redova OKK Sloboda su se također uključili u humanitarnu akciju. Tuzlaci u srijedu (23. decembar) u Mejdanu igraju finale Kupa RKS Tuzla protiv UKK Student, a sav prihod od prodaje ulaznica bit će uručen porodici Muminović.

- Pozivamo sve Tuzlake, ljubitelje košarke kao i dobre ljude koji poštuju lik i djelo Senada Muminovića, da svojim prisustvom i kupovinom ulaznice po cijeni od 5KM pomognu u prikupljanju sredstava za liječenje našeg Seneta. Sav prihod od prodaje ulaznica će biti uručen porodici Muminović - poručili su iz OKK Sloboda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.