open-navfaktor-logo
search
Super liga
Višćin Bašakšehir opet na liderskoj poziciji, Mešanović donio pobjedu Kayserisporu
Poslije historijskog uspjeha i plasmana u osminu finala Evropske lige, fudbaleri Bašakšehira večeras su s 3:1 savladali Gaziantep i tako se vratili na vrh tabele.
02.03.2020. u 19:58
get url
text

Kluba našeg Edina Višće, koji je bio nazaslužniji za eliminaciju Sportinga u revanšu, stigao je do 14. ovosezonske pobjede.

S ovim trijumfom istanbulski sastav se vratio na lidersku pociziju koju je tek nakratko držao Trabzonspor.

Svi golovi pali su u drugom poluvremenu, a poslije šest minuta igre u drugom dijelu Gael Clichy je postigao vodeći gol za turskog viceprvaka.

Poslije vodećeg gola Bašakšehira gostiju su imali dvije odlične prilike preko Patricka Twumasija u 57. i Guraya Vurala u 62. minuti. Prvi je šutirao pored gola, a drugi udarac je odlično "skinuo" Mert Gunok.

U 63. minuti bh. reprezentativac je odlično šutirao, gostujući golman je sjajno intervenisao, ali je u nastavku akcije Kahveci udvostručio prednost Sova.

I nakon drugog gola domaćeg sastav gosti su imali dobru šansu, opet je Twumasi pokušao, ali je Gunok opet bio na vrhuncu zadatka.

Gaziantep je u 72. minuti konačno stigao do gola. Kenan Ozer je smanjio na 2:1.

Samo dvije minute kasnije moglo je biti 3:1 za domaće, ali čini se da je Višća svoju sreću potrošio u meču sa portugalskim velikanom, pa je njegov šut u 74. minuti zaustavila stativa.

U 76. minuti Demba Ba je pokupio "odbijanac" poslije šuta Kahvecija i pospremio ga u mrežu za konačnih 3:1 i povratak Bašakšehira na vrh tabele.

U drugom susretu koji se igrao u isto vrijeme ekipa Kayserispora, koju vodi bivši selektor Zmajeva Robert Prosinečki, savladala je Gozpete s 1:0.

Striječac jedinog gola za Kayseri bio je Muris Mešanović u 70. minuti susreta.

Rezultati by SofaScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.