open-navfaktor-logo
search
Porodični dan
Više hiljada članova i simpatizera SDA uživalo sa porodicama na Trebeviću
Više od četiri hiljade posjetilaca, simpatizera i članova SDA, sa njihovim porodicama, uživalo je u prelijepom ambijentu i bogatom programu.
15.09.2018. u 22:46
get url
text

Općinski odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Stari Grad organizirao je danas "Sarajevski porodični dan" na Trebeviću pod motom "Velika porodica, porodica SDA".

{$galerijaFotografija}

Više od četiri hiljade posjetilaca, simpatizera i članova SDA, sa njihovim porodicama, uživalo je u prelijepom ambijentu i bogatom programu. Domaćin susreta bio je gradonačelnik Sarajeva i predsjednik OO SDA Stari Grad Abdulah Skaka, a prisustvovali su, između ostalih, predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH i kandidat SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH Denis Zvizdić, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i kandidatkinja za Parlament Federacije BiH Sebija Izetbegović, potredsjednik SDA i kandidat za federalni Parlament Asim Sarajlić, te ministar unutrašnjih poslova FBiH i kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo Aljoša Čampara.

Burnim aplauzom je pozdravljen predsjednik SDA Bakir Izetbegović koji je izrazio zadovoljstvo što vidi veliki broj mladihm saopćeno je iz SDA.

– Izuzetno je lijepo danas biti ovdje. Nisam odavno bio ovdje na Trebeviću. Imamo sad novu, moderniju i bolju žičaru. Obnovit ćemo ostalo što je porušeno. Popraviti i izgraditi novo. Tako SDA jača državu, ali jačamo i porodicu. Vidim danas mnogo mladih i djece. Ove godine smo upisali više prvačića nego ranije. Tu snagu moramo očuvati i njegovati - kazao je između ostalog Izetbegović.

Gradonačelnik Skaka pozdravio je prisutne ističući da su umjesto političkog skupa odlučili organizirati manifestaciju kojoj su cilj druženje i jačanje porodice i međusobnih veza.

– Oživjeli smo Trebević, vratili ga građanima. Ovo su pluća našeg grada. Hvala vam što ste se odazvali u ovako velikom broju, mi smo jedna porodica. Naše su veze neraskidive, one su temelj i na njima se gradi napredak cijelog društva i države - poručio je Skaka.

Od ranih jutarnjih sati rijeke ljudi pristizale su na plato na Vidikovcu. Za najmlađe je priređen bogat program, zakuska i osvježenje na čistom planinskom zraku. Na Trebević su otišli nedavno obnovljenom Sarajevskom žičarom, koja je u velikoj mjeri doprinijela da Trebević ponovo postane još omiljenije izletište na kojem se okupljaju građani Sarajeva.

– Zaista jako lijepo da se mi, naše porodice i građani, družimo na ovom lijepom izletištu, koji obnovom Sarajevske žičare, simbola Sarajeva, ponovo poprima stari sjaj. Nadamo se da ćemo u idućem mandatu kantonalne Vlade realizirati i ostale projekte žičara, poput žičare koja bi išla od Hrasnice preko Igmana do Bjelašnice. To je jedan generacijski projekat. Još kada Hrasnicu tramvajskom prugom spojima sa Ilidžom, bit će to pun pogodak. Time ćemo iskoristiti turistički potencijal i prirodne ljepote koje planine oko Sarajeva nude - kazao je ministar Čampara.

Porodicni dan SDA 15.09.2018.
1 od 18
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.