Potvrđeno

Više ministara napušta Vladu Republike Hrvatske

Objavljeno: 17.07.2019. u 20:48

Već se zna da odlazi ministrica vanjskih i evropskih poslova Marija Pejčinović Burić

FOTO: Fena/Hina

Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić potvrdio je da je jedan od smijenjenih ministara, a iz Vlade odlaze i ministrice Gabrijela Žalac i Nada Murganić.

Već se zna da odlazi ministrica vanjskih i evropskih poslova Marija Pejčinović Burić, koja će preuzeti dužnost glavnog sekretara Vijeća Evrope, te ministri uprave Lovro Kuščević i državne imovine Goran Marić, koji su dali ostavke zbog afera s nekretninama i zemljištem.

Po neslužbenim informacijama, umjesto ministrice regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac na tu bi funkciju trebao doći Marko Pavić, sadašnji ministar rada i penzijskog sistema, kojeg bi na tom mjestu zamijenio šef Hrvatskog zavoda za penzijsko osiguranje Josip Aladrović, javlja Hina.

Umjesto ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić nova ministrica trebala bi biti saborska zastupnica Vesna Bedeković.

Mario Banožić bit će predložen za novog ministra državne imovine, a dosad je vodio Ured državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Ministricu vanjskih i evropskih poslova zamijenit će ambasador u Njemačkoj Gordan Grlić-Radman.

Prema neslužbenim informacijama, potpredsjednici Vlade RH trebali bi biti ministri finansija i unutarnjih poslova Zdravko Marić i Davor Božinović.

Hrvatski premijer prošle je sedmice najavio da da će za novog ministra uprave predložiti Ivana Malenicu, dekana Veleučilišta u Šibeniku.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije